Ingredience: | |
vepřová plec nebo kýta | 1 kg |
hořčice | 2 lžíce |
olivový olej | 1 lžíce |
kečup nebo rajský protlak | 1 lžíce |
utřený česnek | 5 stroužků |
chilli | 1/2 lžičky |
třtinový cukr | 1 lžička |
sojová omáčka | 1 lžička |
worcestrová omáčka | 1 lžička |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
kurkuma | špetka |
červená paprika mletá | dle chuti |
Domácí chléb naan (8 ks): | |
špaldová hladká mouka | 350 g |
cukr | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
prášek do pečiva | 1 lžička |
vlažné mléko | 200 ml |
olivový olej | 3 lžíce |
rozpuštěné máslo s utřeným česnekem | na potření |
Dnes vám přináším další inspiraci na skvělý recept z mé kuchyně. Trhané maso - pulled pork (z pomalého hrnce, ale jde i z trouby) s domácím chlebem Naan.
TRHANÉ MASO (PULLED PORK)
Vše vymícháme a potřeme s tím omyté a osušené maso a necháme přes noc v této směsi marinovat. Pak přendáme do pomalého hrnce, přidáme hrnek vody a pomalíme 6 hodin.
Nebo dáme do pekáčku, přidáme vodu, zakryjeme poklicí nebo alobalem – dáme do rozehřáté trouby na 100 stupňů a též pečeme s občasným nakouknutím a otočením, přibližně 6 hodin.
Maso by se po této době mělo rozpadat – takže jej natrháme vidličkou a vyndáme ze šťávy.
Část šťávy dáme do kastrůlku, přidáme 2 lžíce pikantního kečupu, 1 lžičku worcestru a vše vymícháme a zahřejeme – touto omáčkou pak zalijeme natrhané maso a vše prohážeme – aby omáčku maso nasálo do sebe.
DOMÁCÍ RYCHLÝ CHLÉB – NAAN
Do mísy dáme všechny ingredience a vyhnětete těsto – může se jemně lepit, takže si jej podsypeme a vytvoříme 8 bochánků – které roztáhneme do tvaru slzy.
Zapneme na plno troubu (na 250 stupňů), vložíme plech a necháme jej v troubě rozehřát. Opatrně plech vyndáme, přendáme na něj vytvořené „placaté“ chleby „naan“, snížíme teplotu na 180 stupňů a pečeme asi 10 minut, dokud nezezlátne a nezačnou se dělat puchýřky.
Chleby přendáme na mřížku, potřeme česnekovým máslem a podáváme.