Pažitka
Název:

Tříbarevný řízek plněný švestkami


Tříbarevný řízek plněný švestkami


Ingredience:
Ingredience:
hovězí zadní300 - 400 g
vepřová pečeně300 - 400 g
kuřecí prsíčka300 - 400 g
švestky8 ks
vejce, strouhanka, mouka na obalení
sůl špetka
pepř špetka
olej trochu
okurka hadovka1 ks
rajčata2 ks
zakysaná smetana1 kelímek
česnek3 stroužky
Postup přípravy:

Řízek plněný švestkami? Proč ne....navíc když je řízek ze tří durhů masa....

Z každého masa si uděláme dva plátky osolíme, opepříme a pořádně naklepeme (tak aby z masíčka byl slabší plátek). Poté začneme hovězím, na hovězí dáme plátek vepřového a nakonec plátek kuřecího. Přidáme švestky a přehneme řízek na půl. Obalíme v trojobalu a pečeme na pánvičce s olejem asi půl hodinky z každé strany na mírném ohni (malé teplotě).

Zakysanou smetanu dáme do mističky. Přidáme sůl, pepř, nadrobno nakrájenou pažitku a 3 stroužky česneku. Okurku hadovku si nastrouháme na široké proužky a přidáme nadrobno nakrájené rajče.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Stanislava Begáni Valentová

    zavřít okno