Ingredience: | |
hovězí zadní | 300 - 400 g |
vepřová pečeně | 300 - 400 g |
kuřecí prsíčka | 300 - 400 g |
švestky | 8 ks |
vejce, strouhanka, mouka | na obalení |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
olej | trochu |
okurka hadovka | 1 ks |
rajčata | 2 ks |
zakysaná smetana | 1 kelímek |
česnek | 3 stroužky |
Řízek plněný švestkami? Proč ne....navíc když je řízek ze tří durhů masa....
Z každého masa si uděláme dva plátky osolíme, opepříme a pořádně naklepeme (tak aby z masíčka byl slabší plátek). Poté začneme hovězím, na hovězí dáme plátek vepřového a nakonec plátek kuřecího. Přidáme švestky a přehneme řízek na půl. Obalíme v trojobalu a pečeme na pánvičce s olejem asi půl hodinky z každé strany na mírném ohni (malé teplotě).
Zakysanou smetanu dáme do mističky. Přidáme sůl, pepř, nadrobno nakrájenou pažitku a 3 stroužky česneku. Okurku hadovku si nastrouháme na široké proužky a přidáme nadrobno nakrájené rajče.
Podrobné info: