Pažitka
Název:

Trikolora s grilovanými rajčaty a česnekem


Trikolora s grilovanými rajčaty a česnekem


Ingredience:
Zelená:
rukola2 hrsti
olivový olej2 lžíce
citronová šťáva dle chuti
sůl špetka
pepř špetka
Červená:
grilovaná rajčata zbavená slupky4 ks
ve slupce grilovaný česnek2 stroužky
malá grilovaná cibule1 ks
bazalka3 lístky
oregano pár lístků
sůl špetka
pepř špetka
krémové bílé balsamico (nebo o něco méně bílého vinného octa)1 - 2 lžičky
Bílá:
smetana ke šlehání (ušlehaná dotuha)150 ml
sůl špetka
bílý pepř špetka
Postup přípravy:

Tento barevný předkrm nejlépe chutná řádně vychlazený a doplněný opečenou houstičkou....

Zelená:
Suroviny na pesto rozmixujeme a případně dosolíme nebo dokyselíme.

Červená:
Rajčata i cibuli nadrobno nasekáme, přidáme k nim vymáčknutý česnek, sůl, pepř a nasekané bylinky a dochutíme bílým balsamikem.

Bílá:
Šlehačku smícháme se solí a bílým pepřem. Můžeme použít i čerstvý sýr s trochou neušlehané smetany.

Do skleniček vrstvíme nejprve rajčatovou směs, pak smetanu a nakonec rukolové pesto. Vychladíme a podáváme jako předkrm samotné nebo s opečenou ciabattou.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno