Zelená: | |
rukola | 2 hrsti |
olivový olej | 2 lžíce |
citronová šťáva | dle chuti |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Červená: | |
grilovaná rajčata zbavená slupky | 4 ks |
ve slupce grilovaný česnek | 2 stroužky |
malá grilovaná cibule | 1 ks |
bazalka | 3 lístky |
oregano | pár lístků |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
krémové bílé balsamico (nebo o něco méně bílého vinného octa) | 1 - 2 lžičky |
Bílá: | |
smetana ke šlehání (ušlehaná dotuha) | 150 ml |
sůl | špetka |
bílý pepř | špetka |
Tento barevný předkrm nejlépe chutná řádně vychlazený a doplněný opečenou houstičkou....
Zelená:
Suroviny na pesto rozmixujeme a případně dosolíme nebo dokyselíme.
Červená:
Rajčata i cibuli nadrobno nasekáme, přidáme k nim vymáčknutý česnek, sůl, pepř a nasekané bylinky a dochutíme bílým balsamikem.
Bílá:
Šlehačku smícháme se solí a bílým pepřem. Můžeme použít i čerstvý sýr s trochou neušlehané smetany.
Do skleniček vrstvíme nejprve rajčatovou směs, pak smetanu a nakonec rukolové pesto. Vychladíme a podáváme jako předkrm samotné nebo s opečenou ciabattou.
Podrobné info: