Ingredience: | |
pomazánkové máslo | 1 ks |
tuňák ve vlastní šťávě | 1 ks |
malá cibule | 1 ks |
vejce | 2 ks |
himalájská růžová sůl | špetka |
Jelikož mi test na těhotenskou cukrovku vyšel hraniční, čeká mě diabetologická poradna. Zatím jsem pátrala jak změnit jídelníček, ve kterém můžou být chyby i přes to, že se snažím stravovat zdravě. Můžu mít výpadky sacharidů ale také třeba i bílkovin. Pečivo peču zhruba 2x do měsíce, ale jelikož budu muset začít lépe svačit a mít i druhou večeři, budu ho muset zařadit častěji a na bílkoviny je fajn tuňák. No, tak jsem se dnes dala do pečení domácího chleba a k tomu jsem vytvořila tuňákovou pomazánku. A musím přiznat, že už je skoro pryč. Mňam!
Vejce si uvaříme natvrdo a nakrájíme je nadrobno. Cibuli si též nakrájíme na drobno.
Všechny přísady pečlivě smícháme ve větší míse a můžeme podávat nejlépe s čerstvým domácím chlebem.