Ingredience: | |
kvalitní tuňák ve vlastní šťávě | 1 konzerva (80 - 100g) |
žervé | 200 g |
domácí vajíčka | 2 ks |
jarní cibulka | 2 ks |
panenský olivový olej | 1 lžíce |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
citronová šťáva | dle chuti |
Konečně po delší době mám pro Vás nový recept. Léto bylo spíše ve znamení mých cestopisných článků, ale už se zase pomalu vracím k jídlu a začínám raději hezky zlehka a opatrně, receptem na pomazánku. Přiznám se, že u nás doma pomazánky nemáme moc často, ale máme několik oblíbených. Mezi absolutní špičku patří vajíčková pomazánka mého taťky. Když chceme ale doma něco rychlejšího a jednoduššího, zvolím tuto tuňákovou, která mi přijde o něco jemnější než klasická rybičková pomazánka.
Pomazánka je opravdu hotová raz, dva a když jí podáváte s oblíbeným čerstvým pečivem a domácí zeleninou, není už nic, co by tomu chybělo.
Vajíčka uvaříme ve vodě s trochou octa natvrdo, oloupeme skořápku a necháme zcela vychladnout. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka i s kusem zelené části.
Tuňáka slijeme a necháme okapat. Poté dáme do robotu společně tuňáka, žervé, vajíčka a polovinu cibulky a olej. Vše důkladně rozsekáme a poté dochutíme solí, pepřem a pár kapkami citronové šťávy. Nakonec do pomazánky vařečkou přimícháme zbývající cibulku tak, aby pomazánka získala pěknou strukturu. Servírujeme na toastu nebo s čerstvým pečivem.
Podrobné info: