Pažitka
Název:

Tuňáková pomazánka


Tuňáková pomazánka


Ingredience:
Ingredience:
kvalitní tuňák ve vlastní šťávě1 konzerva (80 - 100g)
žervé200 g
domácí vajíčka2 ks
jarní cibulka2 ks
panenský olivový olej1 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
citronová šťáva dle chuti
Postup přípravy:

Konečně po delší době mám pro Vás nový recept. Léto bylo spíše ve znamení mých cestopisných článků, ale už se zase pomalu vracím k jídlu a začínám raději hezky zlehka a opatrně, receptem na pomazánku. Přiznám se, že u nás doma pomazánky nemáme moc často, ale máme několik oblíbených. Mezi absolutní špičku patří vajíčková pomazánka mého taťky. Když chceme ale doma něco rychlejšího a jednoduššího, zvolím tuto tuňákovou, která mi přijde o něco jemnější než klasická rybičková pomazánka.

Pomazánka je opravdu hotová raz, dva a když jí podáváte s oblíbeným čerstvým pečivem a domácí zeleninou, není už nic, co by tomu chybělo.

Vajíčka uvaříme ve vodě s trochou octa natvrdo, oloupeme skořápku a necháme zcela vychladnout. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka i s kusem zelené části. 

Tuňáka slijeme a necháme okapat. Poté dáme do robotu společně tuňáka, žervé, vajíčka a polovinu cibulky a olej. Vše důkladně rozsekáme a poté dochutíme solí, pepřem a pár kapkami citronové šťávy. Nakonec do pomazánky vařečkou přimícháme zbývající cibulku tak, aby pomazánka získala pěknou strukturu. Servírujeme na toastu nebo s čerstvým pečivem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Tereza Zástěrová

    zavřít okno