Pažitka
Název:

Tuňáková pomazánka s tvarohem


Tuňáková pomazánka s tvarohem


Ingredience:
Ingredience:
konzerva tuňáka v oleji2 ks
polotučný tvaroh1/2 vaničky
vejce uvařené natvrdo2 ks
plnotučná hořčice1 lžička
jarní cibulka hrstka
citrónová šťáva lžíce
kari špetka
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Už od dětství slýcháváme, že bychom měli jíst ryby, protože jsou zdravé a obsahují jód. Ale nebojte se, rybí tuk Vám nutit nebudu. Místo toho pro Vás mám skvělou tuňákovou pomazánku, díky které do sebe dostanete spoustu kvalitních bílkovin v podobě tuňáka a tvarohu. Hodí se třeba i jako pomazánka na jednohubky. A pokud ji zkombinujete s kvalitním celozrnným pečivem, zdravá svačinka je na světě.

Smícháme tvaroh, tuňáka, hořčici a citronovou šťávu. Ochutíme solí, kari, pepřem a mažeme na celozrnné pečivo. Poklademe nakrájenými vajíčky a posypeme jarní cibulkou. Vajíčka můžete klidně přimíchat i do pomazánky. Fantazii se meze nekladou.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy15 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno