Ingredience: | |
konzerva tuňáka v oleji | 2 ks |
polotučný tvaroh | 1/2 vaničky |
vejce uvařené natvrdo | 2 ks |
plnotučná hořčice | 1 lžička |
jarní cibulka | hrstka |
citrónová šťáva | lžíce |
kari | špetka |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Už od dětství slýcháváme, že bychom měli jíst ryby, protože jsou zdravé a obsahují jód. Ale nebojte se, rybí tuk Vám nutit nebudu. Místo toho pro Vás mám skvělou tuňákovou pomazánku, díky které do sebe dostanete spoustu kvalitních bílkovin v podobě tuňáka a tvarohu. Hodí se třeba i jako pomazánka na jednohubky. A pokud ji zkombinujete s kvalitním celozrnným pečivem, zdravá svačinka je na světě.
Smícháme tvaroh, tuňáka, hořčici a citronovou šťávu. Ochutíme solí, kari, pepřem a mažeme na celozrnné pečivo. Poklademe nakrájenými vajíčky a posypeme jarní cibulkou. Vajíčka můžete klidně přimíchat i do pomazánky. Fantazii se meze nekladou.
Dobrou chuť!