Ingredience: | |
brambory | 600 g |
tuňák z konzervy | 500 g |
cibule | 1/2 ks |
vejce | 2 ks |
špenát | 200 g |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
strouhanka | 2 - 3 lžíce |
Tuňáka máme u nás doma moc rádi, děláme jej na mnoho způsobů. Dnes jsem se rozhodla pro změnu, místo tradičních karbanátků a sekané z tuňáka jsem zvolila muffiny. Barevné formičky na muffinky zafungovaly a přivedly na chuť i našeho největšího vybíravce v jídlu.
Oloupané a nakrájené brambory dejte do hrnce, zalijte vodou, osolte, přiveďte k varu a vařte 20 minut doměkka. Sceďte, přendejte do mísy a rozšťouchejte šťouchadlem na brambory. Nechte chvíli vychladnout, aby se s bramborami lépe pracovalo. Přidejte tuňáka, cibuli, vejce, strouhanku a špenát, vše důkladně promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete a prohněťte do kompaktní hmoty. S touto hmotou naplňte formy na muffiny až k okraji.
Muffiny pečte v předehřáté troubě cca na 180 stupňů 30 minut. Jsou výborné samotné jako svačina nebo jako hlavní jídlo např. s bramborovou kaší.