Pažitka
Název:

Tuňákové placky


Tuňákové placky


Ingredience:
Ingredience:
tuňák3 plechovky
česnek1 stroužek
menší cibule1/2 ks
citronová šťáva1 lžíce
chia semínka2 lžičky
bílky2 ks
snítky bylinek, např. petržel dle chuti
sůl dle chuti
pepř špetka
Postup přípravy:

A zase ten tuňák... Asi je na čase přiznat Vám svoji letní lenost. Prostě otevřu plechovku, udělám z této rybky něco rychlého a jednoduchého a můžu utíkat užívat si sluníčka. Nehledě na to, že když je takové teplo, žádná těžká jídla se mi jíst nechce. A o tuňáku a jeho dietnímu a nutričnímu přínosu jsme si už povídali. Tentokrát jsem si na oběd udělala tuňákové placky. Zvolila jsem variantu "tuňák v oleji s oregánem" a hnedle bylo o bylinku navíc a na čem smažit.

Nakrájejte si cibuli na drobno, česnek prolisujte, slijte z tuňáka vodu/olej (ten uchovejte) a pak všechny ingredience smíchejte v míse dohromady. Nic nejde dřív, nic nejde později, prostě vyhrňte rukávy, zpracujte suroviny v ucelenou hmotu a uplácejte si placky. Jsem Vám říkala, že v tom horku nehodlám v kuchyni trávit víc, než je třeba. (Slitý) olej rozpalte na pánvi a tuňáka opatrně osmažte z obou stran - opatrně, ze začátku budou tuňákové placky křehčí. Placky smažte tak cca 7 minut z každé strany. Usmažené je dejte na papírový ubrousek, ať odsajete přebytečný olej a máte hotovo.

Jako přílohu si můžete dát pečivo, rukolový/polníčkový salát, brambory; servírovat můžete s jarní cibulkou, ředkvičkami nebo rajčaty. Cokoli máte rádi.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lucie Lužná

    zavřít okno