Pažitka
Název:

Tuňákové rizoto se šmakounem

vaříme se šmakounem


Tuňákové rizoto se šmakounem


Ingredience:
Ingredience:
rýže1,5 hrnku
přírodní Šmakoun200 g
tuňák1 menší konzerv
nasekaná sušená rajčata2 lžíce
naložená kukuřičná zrna5 lžic
sterilovaný hrášek5 lžic
jemně pokrájená jarní cibulka5 lžic
česnek1 stroužek
čerstvá petrželová nať dle chuti
horký zeleninový vývar dle potřeby
olivový olej trochu
parmazán dle chuti
pepř špetka
sůl dle chuti
tymián dle chuti
studené máslo1 lžíce
Postup přípravy:

Znovu přicházím s receptem na mého oblíbeného Šmakouna, kterého jsem doplnila tuňákem. Věřte, že tato kombinace je velmi chutná a plná bílkovin.

Suchou rýži osmahneme na dvou lžících olivového oleje, pak přidáme dvojnásobné množství vody, co je rýže, osolíme a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, rýži zakryjeme pokličkou a za občasného míchání vaříme, až bude na skus.

Mezi tím na troše oleje zpěníme bílou část jarní cibulky, pak přidáme nastrouhaného šmakouna. Když se zarestuje, tak i sušená rajčata, tuňáka, ze kterého jsme slili tekutinu, a na plátky pokrájený česnek. Dochutíme tymiánem. Krátce osmahneme a odstavíme (udržujeme v teple).

Do hotové rýže vmícháme směs šmakouna a kukuřičná zrna, podle potřeby přidáme trochu horkého zeleninového vývaru a osolíme. Úplně nakonec zasypeme petrželkou a vmícháme máslo. Opatrně zamícháme, až se se směs krásně spojí. Podáváme posypané parmazánem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno