Ingredience: | |
rýže | 1,5 hrnku |
přírodní Šmakoun | 200 g |
tuňák | 1 menší konzerv |
nasekaná sušená rajčata | 2 lžíce |
naložená kukuřičná zrna | 5 lžic |
sterilovaný hrášek | 5 lžic |
jemně pokrájená jarní cibulka | 5 lžic |
česnek | 1 stroužek |
čerstvá petrželová nať | dle chuti |
horký zeleninový vývar | dle potřeby |
olivový olej | trochu |
parmazán | dle chuti |
pepř | špetka |
sůl | dle chuti |
tymián | dle chuti |
studené máslo | 1 lžíce |
Znovu přicházím s receptem na mého oblíbeného Šmakouna, kterého jsem doplnila tuňákem. Věřte, že tato kombinace je velmi chutná a plná bílkovin.
Suchou rýži osmahneme na dvou lžících olivového oleje, pak přidáme dvojnásobné množství vody, co je rýže, osolíme a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, rýži zakryjeme pokličkou a za občasného míchání vaříme, až bude na skus.
Mezi tím na troše oleje zpěníme bílou část jarní cibulky, pak přidáme nastrouhaného šmakouna. Když se zarestuje, tak i sušená rajčata, tuňáka, ze kterého jsme slili tekutinu, a na plátky pokrájený česnek. Dochutíme tymiánem. Krátce osmahneme a odstavíme (udržujeme v teple).
Do hotové rýže vmícháme směs šmakouna a kukuřičná zrna, podle potřeby přidáme trochu horkého zeleninového vývaru a osolíme. Úplně nakonec zasypeme petrželkou a vmícháme máslo. Opatrně zamícháme, až se se směs krásně spojí. Podáváme posypané parmazánem.
Podrobné info: