Pažitka
Název:

Tuňákové taštičky


Tuňákové taštičky


Ingredience:
Ingredience:
kysaná smetana250 ml
olej1/2 šálku
sušené droždí1 sáček (10g)
sůl1 lžička
cukr1 lžička
vejce1 ks
hladká mouka300 g
žloutek na potření
Náplň:
tuňák z konzervycca 300 g
cibule1 ks
olej dle potřeby
jarní cibulka dle chuti
Postup přípravy:

Tak jsem zase po delší době upekla naše oblíbené taštičky, tentokrát s tuňákem. Zaprášilo se po nich!

Kysanou smetanu smícháme s olejem, přidáme vajíčko, sůl, cukr, prosátou hladkou mouku a droždí. Vypracujeme těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě půl hodiny odpočinout. 

Tuňáka scedíme, necháme okapat a přidáme do něj nakrájenou jarní cibulku a osmaženou cibuli na troše oleje. Promícháme. 

Těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme plát. Vykrájíme kolečka, na polovinu dámě náplň, kolečko přehneme a okraje přimáčkneme vidličkou. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů dozlatova.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno