Těsto: | |
tuňák ve vlastní štávě | 150 gg |
vejce | 2 ks |
voda | 3 lžíce |
cizrnová mouka | 3 lžíce |
mořská sůl | špetka |
pepř | dle chuti |
Na ozdobu: | |
zralé avokádo | 1 ks |
vejce | 2 ks |
mletý pepř | špetka |
sušená rajčata v oleji | 4 poloviny |
Velmi chutná varianta pizzy s vysokým obsahem bílkovin, sacharidů, bohatá na selen, fosfor, zinek, železo, hořčík a vitaminy A, B, D a E.
Slijeme tuňáka a v misce ho smícháme se všemi přísadami. Vidličkou pořádně rozmělníme. Těsto rozprostřeme do dortové formy, kterou jsme si vystlali pečícím papírem. Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 15 - 20 minut.
Avokádo vidličkou rozmačkáme a opepříme.
V kastrolku uvaříme vodu, přidáme trochu octa a soli, vařečkou uděláme vír a rozklepneme vajíčko. Vaříme asi 4 minuty. Pak druhé.
Nakrájíme rajčata na proužky.
Korpus vyndáme z formy, potřeme avokádem, do středu dáme zastřená vejce, která vidličkou roztrhneme a posypeme rajčaty.
Podrobné info: