Pažitka
Název:

Tuňákový quiche s rajčátky, pórkem a mozzarellou


Tuňákový quiche s rajčátky, pórkem a mozzarellou


Ingredience:
Těsto:
polohrubá rýžová mouka100 g
celozrnná špaldová mouka100 g
bílá hladká mouka50 g
máslo125 g
žloutek1 ks
sůl1/2 lžičky
provensálské koření1 lžička
ledová voda3 - 4 lžíce
Náplň:
tuňák2 malé plechovky (2x80g)
pórek1 ks
cibule1 ks
drcená rajčata1 plechovka
vejce + bílek1 ks
mozzarella1 ks
gouda90 g
zakysaná smeaka100 g
tymián1/2 lžičky
olivový olej dle potřeby
Postup přípravy:

A zase ten quiche…Vážně jsem si ho oblíbila a baví mě zkoušet, co "snese". Tentokrát, řekla bych, na středomořský způsob.

Mouku smícháme se solí a provensálských kořením. Přidáme máslo, nakrájené na plátky. Společně hněteme, až vznikne drobenka. Do té dáme žloutek a po lžících ledovou vodu podle konzistence těsta. Vyválíme na velikost koláčové formy (já mám 25 cm průměr) a prsty domačkáme i do okrajů. Hotový korpus propícháme vidličkou, dáme do lednice vychladit a mezitím si připravíme náplň. Na troše olivového oleje osmahneme nakrájenou cibulku a pórek. Až trochu chytí barvu, přidáme tuňáka a chvíli společně opékáme. Potom vyklopíme plechovku drcených rajčat a přidáme tymián. Podusíme, aby se vypařila přebytečná tekutina. Zatím si nakrájíme mozzarellu na malé kostičky a nastrouháme goudu. Přidáme vejce a zakysanou smetanu a dobře promícháme. Než nám tuňáková směs trochu zchladne, dáme si předpéci korpus. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů. Na korpus položíme pečící papír a zatížíme fazolemi, aby se nám těsto nezvedalo. Pečeme 10 minut. Do zchladlé tuňákové směsi vmícháme směs sýrů, smetany a vajec. Vše společně přendáme na předpečený korpus a dopékáme ještě asi 30 minut.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno