Pažitka
Název:

Tuňákový steak


Tuňákový steak


Ingredience:
Ingredience:
tuňák (steak)2 ks
kremžská hořčice2 lžíce
koření na ryby špetka
šťáva z limetky dle chuti
směs bazalky a petrželky hrst
olivový olej1/2 dcl
česnek2 stroužky
sůl špetka
Salát:
rukola dle potřeby
rajčátka dle potřeby
olivy dle potřeby
červená cibule1/2 ks
ředvičky dle potřeby
česnek3 stroužky
salátová okurka dle potřeby
sůl špetka
pepř špetka
balsamikový ocet pár kapek
olivový olej pár kapek
cukr špetka
Postup přípravy:

Pro ty, co nemusí ryby, je tuňák ta nejlepší volba.

Nejprve si připravíme maso, které je potřeba nechat půl hodinky odležet. Maso pomažeme kremžskou hořčicí, okořeníme zlehka kořením na ryby a pokapeme z obou stran limetkou. Necháme odležet alespoň půl hodinky. Mezitím si dáme vařit brambory nakrájené na kostičky, ale jen do poloměkka. Mezitím, co se vaří brambory, si připravíme salát.

Rukolu natrháme, přidáme nakrájená rajčata, olivy, červenou cibuli, ředkvičky, plátky česneku a okurky. Jemně osolíme, opepříme, přidáme trochu olivového oleje a balsamikového octa, popřípadě trochu cukru. Po půl hodince vyndáme naložené maso. Na pánvi steaky orestujeme na trošce oleje z obou stran tak 4 minutky a horké dáme do pesta, které připravíme z bylinek, česneku, soli, pepře a asi 3 lžic olivového oleje. Podáváme se salátem a restovanými bramborami.

Dobrou chuť

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Tereza Buranská

    zavřít okno