Ingredience: | |
čerstvý tuňák | 200 g |
malá šalotka | 1/4 ks |
strouhaný zázvor | 1/2 lžičky |
šťáva z citronu | dle chuti |
sezam | dle chuti |
sojová omáčka Kikoman | dle chuti |
arašídový olej | dle potřeby |
koriandr | dle chuti |
Salátek: | |
avokádo | dlle potřeby |
citron | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Začíná teplo a s ním mám spojené svěží, studené pokrmy. Takže saláty, jak jinak. Ale také ryby. Proč mi vlastně léto evokuje ryby? Asi, protože jezdíme stále někam do zahraničí, kde o ryby není nouze a voní to po nich na každém rohu.
Ryby samozřejmě ráda griluji, peču, ale také jím syrové. K tomu je ale důležité mít jenu zásadní věc a to dobrého dodavatele čerstvých a kvalitních ryb.
Pokud ho máte, tak už vám nestojí nic v cestě a můžete si se mnou připravit tento úžasný, rychlý recept.
Nejprve si na drobno pokrájíme čtvrtku šalotky. Čím více na jemno, tím lépe.
Nastrouháme si zázvor.
Zakápneme šťávou z citronu.
Přidáme lžičku sezamu.
Lžičku sojovky.
A lžičku oleje.
Nakonec přidáme trochu na jemno pokrájeného koriandru. Vše důkladně promícháme a ochutnáme. V případě potřeby ještě dochutíme.
SALÁTEK:
Vydlabeme si avokádo.
Pokrájíme na kostičky a vložíme do misky.
Zakápneme citronem. A osolíme a opepříme.
SERVÍROVÁNÍ:
Já použila tuto tvořičku, ale můžete použít i plechovku od rajčat nebo nandat salátek na talíř bez tvarování.
Dáme tedy vrstvu avokádového salátku. A na ní dáme vrstvu tuňáka.
V případě zájmu vrchu posypeme kousky chilli.
Podáváme s kouskem pečiva.
Podrobné info: