Pažitka
Název:

Tuňákový tatarák na avokádovém salátku


Tuňákový tatarák na avokádovém salátku


Ingredience:
Ingredience:
čerstvý tuňák200 g
malá šalotka1/4 ks
strouhaný zázvor1/2 lžičky
šťáva z citronu dle chuti
sezam dle chuti
sojová omáčka Kikoman dle chuti
arašídový olej dle potřeby
koriandr dle chuti
Salátek:
avokádo dlle potřeby
citron dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Začíná teplo a s ním mám spojené svěží, studené pokrmy. Takže saláty, jak jinak. Ale také ryby. Proč mi vlastně léto evokuje ryby? Asi, protože jezdíme stále někam do zahraničí, kde o ryby není nouze a voní to po nich na každém rohu.

Ryby samozřejmě ráda griluji, peču, ale také jím syrové. K tomu je ale důležité mít jenu zásadní věc a to dobrého dodavatele čerstvých a kvalitních ryb.

Pokud ho máte, tak už vám nestojí nic v cestě a můžete si se mnou připravit tento úžasný, rychlý recept.

Nejprve si na drobno pokrájíme čtvrtku šalotky. Čím více na jemno, tím lépe.

 Nastrouháme si zázvor.

Připravíme si tuňáka. Pokrájíme ho na menší kostičky. Vložíme do misky, přidáme trochu šalotky a trochu zázvoru. Vždy se řiďte dle chuti. Někdy může být chuť výraznější a tak je lepší dávat všeho méně, ať to nepřebije chuť tuňáka. To by byla škoda.

 Zakápneme šťávou z citronu.

 Přidáme lžičku sezamu.

 Lžičku sojovky.

 A lžičku oleje.

Nakonec přidáme trochu na jemno pokrájeného koriandru. Vše důkladně promícháme a ochutnáme. V případě potřeby ještě dochutíme.


SALÁTEK:
Vydlabeme si avokádo.

 Pokrájíme na kostičky a vložíme do misky.

 Zakápneme citronem. A osolíme a opepříme.


SERVÍROVÁNÍ:
Já použila tuto tvořičku, ale můžete použít i plechovku od rajčat nebo nandat salátek na talíř bez tvarování.
Dáme tedy vrstvu avokádového salátku. A na ní dáme vrstvu tuňáka.

V případě zájmu vrchu posypeme kousky chilli.

 

 

 

 Podáváme s kouskem pečiva.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Kateřina Kuranova

    zavřít okno