Ingredience: | |
rozmixované ovesné vločky | 2 hrnky |
měkký Jaroměřický tvaroh | 2 ks |
vejce | 3 ks |
vanilkový puding (BIO bezlepkový puding Amylon) | 1 balíček |
mléko | 100 ml |
nasekané lískové oříšky | hrst |
kakao | 1 lžíce |
kokosový olej | 1 lžíce |
stévie | dle chuti |
Tvarohové koláče mám moc ráda a peču je hodně často. Výhoda tvarohu je, že je velice univerzální a můžete ho přidat v podstatě do všeho. Neznám nic lepšího, než chuť čerstvého tvarohu, který se Vám rozplývá na jazyku. Jak jistě víte, ve svých receptech se snažím omezovat bílou mouku a nebude tomu jinak ani v tomto případě. Základ tvoří mé oblíbené ovesné vločky a proto si tento koláč můžete vychutnat i ke snídani.
Do mísy nasypeme ovesné vločky, přidáme 3 bílky, kakao, kokosový olej, mléko a stévii. Všechny ingredience pořádně promícháme a hotové těsto vlijeme do kulaté formy, kterou jsme lehce vymazali kokosovým olejem. V další míse smícháme 2 tvarohy se třemi žloutky, vanilkovým pudingem (nevařit) a stévií. Tvarohovou směs navrstvíme na vločkové těsto, posypeme nasekanými lískovými oříšky a koláč pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 25-30 minut.
Podrobné info: