Pažitka
Název:

Tvarohová bábovka


Tvarohová bábovka


Ingredience:
vejce4 ks
máslo160 g
měkký tučný tvaroh500 g
dětská krupička200 g
krupicový cukr250 g
sůl špetka
prášek do pečiva1 balíček
šťáva z citronu1/2 ks
máslo a hladká mouka na vymazání formy
moučkový cukr na posypání bábovky
Ingredience:
Postup přípravy:

Tradiční sladké pečivo. Dá se jíst s čajem, kávou, kakaem, ale i jen tak. 

Já osobně už odmala miluji bábovku vláčnou a jemnou. To přesně splňuje tato tvarohová. Podávám ji k snídani s domácím kakaem a věřte, že Vám to hned zpříjemní časné ranní vstávání. Dobrou chuť. =)

Předehřejte troubu na 170 stupňů. Oddělte si žloutky od bílků. Do mísy dejte změklé máslo nakrájené na plátky, žloutky tvaroh, špetku soli, šťávu z půlky citrónu, cukr a vše vyšlehejte dohladka. Poté přidejte do hmoty dětskou krupičku a prášek do pečiva a promíchejte je spolu.  Vyšlehejte si bílky do tuhého sněhu. Sníh opatrně zapracujte do tvarohové hmoty. 

Formu na bábovku si vytřete máslem a vysypte hladkou moukou. Pak nalijte směs na bábovku do formy a dejte péct do předehřáté trouby na 50 - 60 minut.

Na jednu porci domácího kakaa budete potřebovat:

300 ml polotučného mléka (může být i plnotučné)
vrchovatá polévková lžíce holandského kakaa
polévková lžíce třtinového cukru

Mléko zahřejte, nemělo by vařit. Přidejte kakao a cukr a metličkou zašlehejte. Stále míchejte. Až když mléko dojde k varu, vypněte vařič a můžete nalévat do hrníčku. =)

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Kateřina Homolová

    zavřít okno