Pažitka
Název:

Tvarohová bábovka


Tvarohová bábovka


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka250 g
máslo250 g
tvaroh250 g
cukr krystal150 g
vanilkový cukr1 ks
vejce4 ks
rum2 lžíce
strouhaná citronová kůra1 lžička
kypřící prášek do pečiva1 ks
Postup přípravy:

Na speciální přání mého muže dnes náš domov provoněla klasická tvarohová bábovka. Recept si opět nesu už spoustu let ve svém značně opotřebeném sešitě s recepty všeho druhu. Muž už odpoledne zakrojil, ale já se těším na snídani a výjimečně si dám snad i kakao.

V míse si vyšleháme povolené máslo s cukrem, přidáme žloutky, tvaroh, rum, citronovou kůru, mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto nandáme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy (já používám silikonovou-proto nevymazávám) a pečeme v troubě při 180 stupních cca 1 hodinu. Zkouším špejlí, jestli těsto nelepí. Opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno