Pažitka
Název:

Tvarohová bábovka s dýní a čokoládou


Tvarohová bábovka s dýní a čokoládou


Ingredience:
Ingredience:
vejce4 ks
polohrubá mouka500 g
cukr moučka150 g
olej250 ml
mléko250 ml
měkký tvaroh400 g
vanilkový puding1 ks
uvařená dýně v ananasovém džusu200 g
prášek do pečiva1 ks
hořká čokoláda1 ks
Postup přípravy:

V lednici jsem našla malý kousek dýně a ananasový džus, a tak jsem vymyslela recept spojením těchto surovin. 

Vejce vyšleháme s cukrem, přilijeme olej, nakonec přilijeme mléko a šleháme do pěny. Opatrně přidáme měkký tvaroh a změklou vychladlou, rozšťouchanou dýni. Mouku smícháme s práškem do pečiva a pudingem. Pramínkem přisypáváme sypkou směs k vyšlehaným vejcím a opatrně mícháme. Těsto nalijeme do silikonové bábovkové formy, kterou jsme vypláchli studenou vodou. Do těsta nalámeme kostičky hořké čokolády a zaboříme je hluboko do těsta. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů. Po cca 30 minutách, přikryjeme bábovku alobalem a pečeme dál asi 25 - 30 minut na 170 stupňů. Zkoušíme špejlí.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno