Ingredience: | |
vejce | 2 ks |
kokosový olej | 100 ml |
cukr | 1/2 hrnku |
tvaroh | 1 vanička |
mléko | 150 ml |
kypřící prášek bez fosfátů | 10 g |
hladká celozrnná špaldová mouka | 1,5 hrnku |
jahody | 2 hrsti |
Máte-li na zahrádce už jen zbytky malých jahod, a nebo vám ze sběru zbyly ne úplně nejčerstvější kousky, budete možná hledat inspiraci, kterak je ještě zužitkovat. Přináším tedy jednu na vláčnou bábovku plnou jahod.
Vejce vyšlehejte s cukrem, přidejte rozpuštěný kokosový olej, mléko a vaničkový tvaroh. Poté vmíchejte kypřící prášek a mouku. Těsto si můžete umíchat v robotu, stejně jako já ve svém Masterchefovi, jen jahody vmíchejte až nakonec ručně, abyste je nerozmašírovali. Pokud máte menší kousky, můžete je nechat celé, větší nejdříve pokrájejte.
Nalijte do bábovkové formy a pečte v troubě vyhřáté na 180°C asi 40 minut.
Nahoře je bábovka zdobená bílou čokoládou a čerstvými jahodami. Přiznávám bez mučení, že jsem to udělal především z estetických důvodů (by se vám líbila), neb si uvědomuju, že kvalita bílé čokolády z výživového hlediska je věc diskutabilní.
Dětská specifika: