Ingredience: | |
tučný měkký tvaroh (ve vaničce) | 250 g |
vejce | 4 ks |
cukr krystal | 200 g |
olej (slunečnicový, řepokový | 100 ml |
polohrubá mouka | 250 g |
kypřící prášek | 1 ks |
maliny | 2 plné hrsti |
máslo | na vymazání formy |
strouhanka | na vysypání formy |
cukr | na posypání |
Jsem strašná konzerva. Bábovku pořád peču podle receptu od babičky Marušky, ale tentokrát jsem měla v lednici tvaroh a tak jsem vytáhla sešítek po babičce Evičce a našla tenhle parádní recept na tvarohovou bábovku, který jsem ještě vylepšila malinami. Maliny už dozrávají a k tvarohu se skvěle hodí. Díky tvarohu je těsto vláčné a vůbec ne suché.
Vejce s cukrem ušlehejte do světlé pěny, pomalu přidávejte i olej nakonec směs prošlehejte společně s tvarohem.
Do směsi začněte vmíchávat mouku promíchanou s práškem do pečiva.
Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypejte strouhankou. Vlijte těsto a přidejte maliny.
Pečte na 170°C asi 50 - 60 minut. Propečení zkuste špejlí - po vpíchnutí do těsta nesmí na špejli těsto lepit.
Podrobné info: