Pažitka
Název:

Tvarohová pomazánka s řeřichou a ořechy


Tvarohová pomazánka s řeřichou a ořechy


Ingredience:
Ingredience:
měkký tvaroh250 g
hustá zakysaná smetana175 ml
sůl1 lžička
citronová šťáva2 lžičky
olivový olej2 lžíce
česnek1/2 stroužku
vlašské ořechy nasekané najemno70 g
oloupané mandle nasekané najemno30 g
řeřicha hrst
Postup přípravy:

Řeřicha je skvělým zdrojem vitaminu C, což se nám náramně hodí právě v zimě, v čase s omezenými čerstvými zdroji tohoto vitaminu. Obsahuje i mnoho thiaminu (vitamin B1) a beta karotenu. Všechny zmíněné látky jsou nadmíru důležité pro silnou imunitu, jsou to účinné antioxidanty. Mladé a křehké rostlinky řeřichy mají podobnou chuť jako ředkvička, jsou tedy výborné například jednoduše pokladené na chleba s máslem nebo sýrem. Drobněji nasekanou řeřichu můžeme přidávat do různých pomazánek.

Tvaroh, zakysanou smetanu, sůl, citronovou šťávu a olivový olej vyšlehejte do hladkého krému. Do směsi přidejte prolisovaný česnek a dobře promíchejte s ořechy a mandlemi a řeřichou. Dochuťte solí a citronovou šťávou a nechte asi půl hodiny v ledničce uležet. Hotovou pomazánku mažte na pečivo a zdobte např. ředkvičkami, pažitkou a/nebo vlašskými ořechy.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno