Pažitka
Název:

Tvarohová ryba s rumem a rozinkami


Tvarohová ryba s rumem a rozinkami


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka200 g
tučný tvaroh1 ks
prášek do pečiva1 ks
žloutky4 ks
cukr moučka200 g
změklé máslo nebo máslová Hera1 ks
rum4 lžíce
rozinky namočené v rumu dle chuti
bílky - sníh4 ks
Postup přípravy:

I v tom předvánočním shonu jsou stále chutě na něco sladkého ke kávě. Dnes jsem upekla rychlý moučník ve tvaru ryby a řádně jsem ji provoněla rumem. Návštěvě moc chutnalo.

Žloutky, moučkový cukr, máslo a rum společně ušleháme. Přidáme tučný tvaroh a šleháme dál. Poté přidáme polohrubou mouku a prášek do pečiva. Přidáme rozinky namočené v rumu a nakonec vmícháme sníh ze 4 bílků. Těsto dáme do vymazané a moukou vysypané formy a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 170 stupňů asi 40 minut.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno