Pažitka
Název:

Tvarohová vánočka


Tvarohová vánočka


Ingredience:
Ingredience:
prosátá hladká mouka1/2 kg
sůl špetka
moučkový cukr150 g
změklé máslo150 g
celé vejce2 ks
tvaroh1 kostka
mléko nebo šlehačka5 lžic
rum do těsta4 lžíce
prášek do pečiva1 a 1/2 balíčku
rozinky namočené v rumu dle chuti
mandle dle chuti
citronová kůra dle chuti
vajíčko na potření
mandlové lupínky na posypání
Postup přípravy:

Vánoce máme velmi rádi a k nim i u nás neodmyslitelně patří vánočka. Dělám různé druhy těst, ale velmi oblíbená je u nás tvarohová.

Všechny ingredience společně propracujeme a upleteme vánočku. Potřeme vajíčkem a posypeme mandlovými lupínky. Takto připravenou vánočku vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 170 stupňů asi 40 minut. Dobu pečení si ale musíme ohlídat, každá trouba peče jinak. Špejlí zkusíme, zda je již hotová.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno