Ingredience: | |
Jaroměřický měkký tvaroh | 250 g |
vejce | 1 ks |
sůl | špetka |
polohrubá mouka | 200 g |
rozpuštěné máslo | 50 g |
jahody | dle potřeby |
Na dohotovení: | |
Jaroměřický měkký tvaroh | 250 g |
smetana | 200 ml |
mléko | 300 ml |
rozpuštěné máslo | na polití |
javorový sirup | na polití |
Móňa z pažitky mě oslovila, že by bylo fajn, kdybych v rámci spolupráce s pazitka.cz a Jaroměřické mlékárny koupil pár produktů a uvařil s nimi nějaká má oblíbená jídla, která by opravdu dokazovala, že tyhle produkty jsou nejen chutné, ale i poctivě vyráběné. Také že lze uvařit výborná jídla, která jsou v domácnostech oblíbená. Proč, ne?! Tak jsem tak učinil.
Šel jsem do krámku v Humpolci, kde máme chatu. Musím říct, že jsem tvaroh nejprve ochutnal, přivoněl k němu, abych nepěl chválu JEN TAK. To bych opravdu nerad. Bohudík a zdravím Jaroměřickou mlékárnu, jsem byl z chutě tvarohu mile překvapen. A jestli si myslíte, že je tvaroh, jako tvaroh, tak se tedy mýlíte...tak jdeme na to.
Z ingrediencí vytvoříme těsto. Nejlépe to jde ručně. Z těsta vyválíme váleček, ze kterého odkrajujeme plátky, do kterých zabalíme očištěné jahody. Takto vytvořené knedlíky vložíme do vroucí vody. Ze začátku kontrolujeme, zda se nám nepřilepily na dno. Vaříme 13-15 minut.
Na dohotovení:
Z tvarohu, mléka a smetany pomocí metly vytvoříme nadýchanou pěnu, kterou naneseme - dle chuti na knedlíky a poléváme rozpuštěným máslem a javorovým sirupem.