Pažitka
Název:

Tvarohové knedlíky s tvarohem z Jaroměřic


Tvarohové knedlíky s tvarohem z Jaroměřic


Ingredience:
Ingredience:
Jaroměřický měkký tvaroh250 g
vejce1 ks
sůl špetka
polohrubá mouka200 g
rozpuštěné máslo50 g
jahody dle potřeby
Na dohotovení:
Jaroměřický měkký tvaroh250 g
smetana200 ml
mléko300 ml
rozpuštěné máslo na polití
javorový sirup na polití
Postup přípravy:

Móňa z pažitky mě oslovila, že by bylo fajn, kdybych v rámci spolupráce s pazitka.cz a Jaroměřické mlékárny koupil pár produktů a uvařil s nimi nějaká má oblíbená jídla, která by opravdu dokazovala, že tyhle produkty jsou nejen chutné, ale i poctivě vyráběné. Také že lze uvařit výborná jídla, která jsou v domácnostech oblíbená. Proč, ne?! Tak jsem tak učinil. 

Šel jsem do krámku v Humpolci, kde máme chatu. Musím říct, že jsem tvaroh nejprve ochutnal, přivoněl k němu, abych nepěl chválu JEN TAK. To bych opravdu nerad. Bohudík a zdravím Jaroměřickou mlékárnu, jsem byl z chutě tvarohu mile překvapen. A jestli si myslíte, že je tvaroh, jako tvaroh, tak se tedy mýlíte...tak jdeme na to.

Z ingrediencí vytvoříme těsto. Nejlépe to jde ručně. Z těsta vyválíme váleček, ze kterého odkrajujeme plátky, do kterých zabalíme očištěné jahody. Takto vytvořené knedlíky vložíme do vroucí vody. Ze začátku kontrolujeme, zda se nám nepřilepily na dno. Vaříme 13-15 minut.

Na dohotovení:
Z tvarohu, mléka a smetany pomocí metly vytvoříme nadýchanou pěnu, kterou naneseme - dle chuti na knedlíky a poléváme rozpuštěným máslem a javorovým sirupem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Josef Vratislav Drábek

    zavřít okno