Ingredience: | |
farmářský tvaroh | 250 g |
vejce | 1 ks |
pohanková mouka | dle potřeby |
sůl | špetka |
jahody | dle potřeby |
máta | dle chuti |
med | dle chuti |
Tenhle recept na tvarohové knedlíky je tak jednoduchý, že ho zvládne opravdu každý. Během chviličky si připravíte dokonalý oběd nebo skvělý dezert. Není nic lepšího než spojení tvarohu, jahod a máty. No řekněte, není to dokonalost sama?
V míse smícháme tvaroh, vejce, sůl a postupně přidáváme mouku. Množství mouky záleží na konzistenci tvarohu. Těsto by se Vám nemělo lepit na ruce. Z těsta pak tvoříme malé knedlíčky. Hotové knedlíčky pak vhodíme do vroucí vody. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové. Na povrchu je nechte plavat ještě nějakou dobu a raději zkuste vytáhnout jeden, rozřízněte ho a podívejte se, zda je opravdu hotový. Uvařené knedlíky pak přelijeme omáčkou z rozmixovaných jahod, máty a medu.
Podrobné info: