Pažitka
Název:

Tvarohové koblížky s malinovou omáčkou


Tvarohové koblížky s malinovou omáčkou


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka250 g
vejce4 ks
prášek do pečiva1 ks
měkký plnotučný tvaroh250 g
voda dle potřeby
slunečnicový nebo řepkový olej na smažení
cukr s vanilkou na obalení
Omáčka:
mražené maliny300 g
třtinový cukr dle chuti
Postup přípravy:

Tyhle koblížky dělala často naše maminka, když jsme byli malí.

A já jsem teď její recept vyzkoušela.

Je mi fuk, že nemají dokonalý tvar, jako klasické koblihy. Jsou to spíš takové nočky. Ani nechci, aby byly jeden jako druhý. Tohle jídlo na mě vždycky působilo domácky a tak také vypadá.

Jako děti jsme je jedli jen pocukrované se šlehačkou. Já jsem pro své děti doplnila malinovou omáčku, protože tu milují!

Zkuste k nim připravit i jinou ovocnou omáčku, ozdobte kysanou smetanou nebo šlehačkou, povidly, mákem, čerstvým ovocem. To už záleží na chuti každého, jak si koblihy doladí.

Prášek do pečiva vmíchejte do mouky. Všechny suroviny dejte do mísy. Vodu zatím vynechejte. Tu přidáte podle potřeby.

koblihy1

Vařečkou umíchejte těsto. Bude držet pohromadě a trochu lepit. Nevadí!

koblihy2

Připravte si velkou pánev a do ní nalijte olej, stačí menší vrstva. Vezměte si dvě polévkové lžíce. Jednou naberte těsto a tou druhou si pomozte vytvarovat koblížek, který pustíte do rozpáleného oleje.

Otáčejte, aby byly koblížky ze všech stran usmažené. Ke konci jich může být na pánvičce klidně hodně, jak vidíte na fotce. Na mírnější teplotu se tak koblížky pěkně prosmaží i uvnitř.

koblihy3

Horké koblihy obalujte ve směsi moučkového cukru s vanilkovými semínky.

koblihy4

Koblížky musí být obalené pěkně ze všech stran. Odkládejte je na čistý talíř.

koblihy5

Podávejte s ovocem, ovocnou omáčkou, povidly, kysanou smetanou, šlehačkou, rozpuštěnou čokoládou. Jak máte chuť.

koblihy7

Dobrou chuť přeje Elly.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Elly Kolaříková a Lenka Mastešová

    zavřít okno