Ingredience: | |
tvaroh | 1 kelímek |
hladká mouka | 250 g |
vajíčka | 4 ks |
prášek do pečiva | 1 ks |
vanilkový cukr | dle chuti |
mléko | 6 lžic |
rum | 3 lžíce |
Rumová jablíčka: | |
jablka | 3 ks |
máslo | 2 širší plátky |
cukr | 2 lžíce |
skořice | 1 lžička |
rum | 2 lžíce |
Dále budete potřebovat: | |
olej | na smažení |
máta | dle chuti |
cukr | dle chuti |
Už nějakou dobu mám v hlavě jeden recept a právě dnes uzrál ten pravý čas, abych ho realizovala.
Tvaroh, mouku, vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, mléko a rum dáme do misky a důkladně promícháme v hladké těsto.
Necháme chvilku odpočinout, v kastrolku necháme rozpálit dostatek oleje a polévkovou lžící vkládáme do rozpáleného oleje těsto a necháme koblížky osmažit ze všech stran.
Usmažené koblížky necháme chvilku odpočinout na ubrousku, aby se zbavil přebytečného tuku ze smažení.
Mezitím si jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na menší kostky.
V kastrolku necháme rozpustit máslo a vhodíme jablíčka a necháme zlehka osmahnout.
Poté přidáme cukr, skořici a rum, jablíčka pustí šťávu a my je necháme lehce podusit.
Na talíři přizdobíme koblížky rumovými jablíčky, mátou a pocukrujeme.
Podrobné info: