Pažitka
Název:

Tvarohové noky se švestkovou omáčkou

vegetariánský recept


Tvarohové noky se švestkovou omáčkou


Ingredience:
Ingredience na těsto:
tvaroh kostka250 g
sůl1 špetka
kypřící prášek1/4 lžičky
vejce3 ks
polohrubá mouka300 g
rozpuštěné máslo2 lžíce
Ingredience na omáčka:
švestky500 g
voda150 ml
vanilkový cukr1 sáček
cukr1 lžíce
skořice1 lžička
solamyl1 lžička
rum1 lžička
citronová šťáva1 lžíce
Zdobení:
zakysaná smetana1 ks
skořice1 lžička
Postup přípravy:

Trošku jiná, ale chutná varianta ovocných knedlíků. V našem případě noků.

Těsto je jednoduché. Vše z ingrediencí zpracujeme a utvoříme noky, které vložíme do vroucí vody a vaříme cca 4 - 5 minut.

Švestky vypeckujeme, dáme do hrnce, přidáme vodu, cukr a povaříme. Pak rozmixujeme tyčovým mixérem, propasírujeme a přidáme skořici, rum, citronovou šťávu a solamyl rozmíchaný v trošce vody.


Na finální zdobení použijeme zakysanou smetanu + skořici.

Dobrou chuť!




Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Romana Važanská

    zavřít okno