Pažitka
Název:

Tvarohové ovocné knedlíky


Tvarohové ovocné knedlíky


Ingredience:
Ingredience:
tvaroh (kostka)250 g
polohrubá mouka + na podsypání12 lžic
cukr krupice2 lžíce
máslo1 lžíce
prášek do pečiva1 lžička
vejce1 ks
sůl špetka
ovoce dle chuti
Postup přípravy:

U nás doma se plní dětská přání. Vendulka už dlouho mluvila o jahůdkových knedlíkách a tak jsme včera společně koulely oběd - byla to dobrota. Je pravda, že ze zahrádky jsou jahody voňavé a sladké, ale když je chuť... Prostě na čerstvé jahody si ještě chvilku počkáme, ale aktuální chuti neodoláme.

Vypracujeme si z ingrediencí těsto, na pomoučněném vále si vyválíme váleček a ten rozkrájíme na kousky. Na každý kousek dáme osušené ovoce, knedlík zabalíme, obalíme v mouce a vhodíme do vařící vody. Knedlíky vaříme asi 8 minut, pak je vyndáme a podáváme posypané tvarohem a polité rozpuštěným máslem. Pokud na recept použijete tvaroh ve vaničce, je nutné přidat o pár lžic mouky více, protože tvaroh he více tekutý. Servírujeme s tím, co máme rádi, jahody, tvaroh, smetana a dozdobíme čerstvou meduňkou, která pokrmu dodá šmrnc.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno