Ingredience: | |
tvaroh (kostka) | 250 g |
polohrubá mouka + na podsypání | 12 lžic |
cukr krupice | 2 lžíce |
máslo | 1 lžíce |
prášek do pečiva | 1 lžička |
vejce | 1 ks |
sůl | špetka |
ovoce | dle chuti |
U nás doma se plní dětská přání. Vendulka už dlouho mluvila o jahůdkových knedlíkách a tak jsme včera společně koulely oběd - byla to dobrota. Je pravda, že ze zahrádky jsou jahody voňavé a sladké, ale když je chuť... Prostě na čerstvé jahody si ještě chvilku počkáme, ale aktuální chuti neodoláme.
Vypracujeme si z ingrediencí těsto, na pomoučněném vále si vyválíme váleček a ten rozkrájíme na kousky. Na každý kousek dáme osušené ovoce, knedlík zabalíme, obalíme v mouce a vhodíme do vařící vody. Knedlíky vaříme asi 8 minut, pak je vyndáme a podáváme posypané tvarohem a polité rozpuštěným máslem. Pokud na recept použijete tvaroh ve vaničce, je nutné přidat o pár lžic mouky více, protože tvaroh he více tekutý. Servírujeme s tím, co máme rádi, jahody, tvaroh, smetana a dozdobíme čerstvou meduňkou, která pokrmu dodá šmrnc.
Podrobné info: