Pažitka
Název:

Tvarohové šišky s jahodovou pěnou


Tvarohové šišky s jahodovou pěnou


Ingredience:
Ingredience:
měkký tvaroh250 g
špaldová mouka polohrubá200 g
krupice60 g
vejce1 ks
máslo50 g
fruktosa60 g
vanilkový lusk1 ks
jahody400 g
tvrdý tvaroh (cca 120 g)1 kostka
Postup přípravy:

Mám ráda jednoduchost, složité a pracné pokrmy mě moc nefascinují. Líbí se mi staročeská jídla našich babiček – škubánky, omáčky, lepenice, ale přeci jen si je raději poupravuji do lehčí a zdravější podoby. 

Každý jistě zná šišky s mákem, já toto jídlo milovala jako dítě, ale chtěla jsem to trochu obměnit, a tak jsem místo máku použila jahody.

POSTUP:
Z tvarohu, mouky, krupice, vejce a fruktosy vypracujeme těsto. Přidáme zrníčka z vanilkového lusku a máslo o pokojové teplotě. Těsto rychle propracujeme, aby nezřídlo a lžičkami tvoříme šišky. Vaříme 15min v páře.
Jahody nakrájíme na menší kousky. Dáme do rendlíku a zalijeme vodou tak, aby byli všechny ponořené. Čerstvé jahody rovnou rozmixujeme do pěny, mražené pár minut povaříme a až poté tyčovým mixérem vyšleháme do pěny (cca 2-3min). Na talíři posypeme nastrouhaným tvarohem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michala Lentesová

    zavřít okno