Ingredience: | |
instantní polenta | 2 hrnky |
polotučný tvaroh | 2 vaničky |
vejce | 2 ks |
jahody | 400 g |
rostlinný olej | 1/2 hrnku |
kypřící prášek | 1 ks |
med | 1/2 hrnku |
sůl | špetka |
Někteří možná slyšíte o polentě poprvé. O co tedy vlastně jde? Polenta je kaše připravená ze žluté kukuřičné mouky a vody. Rozšířená je především v severní Itálii. Vyrábí se předvařením v páře, proto je zachována její přírodní chuť. U nás se nejčastěji prodává jako instantní kukuřičná polenta. Koupíte ji bez problémů v obchodě se zdravou výživou nebo v supermarketu. A dobrá zpráva pro celiaky. Je přirozeně bezlepková. S polentou nevařím určitě naposledy. Dají se z ní vykouzlit různé kaše, knedlíky nebo placky. Hodí se jako příloha k masu nebo zelenině. Další recepty z polenty třeba příště.
Polentu smícháme s práškem do pečiva a špetkou soli. Přidáme ostatní suroviny a promícháme.
Do směsi přidáme polovinu jahod nakrájených na kousky.
Vlijeme do koláčové formy vyložené pečícím papírem a poklademe zbytkem jahod.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30-35 minut.
Dobrou chuť!