Název:Tvarohový dort s ostružinami
Ingredience:
Korpus: |
hladká mouka | 200 g |
máslo | 125 g |
cukr | 75 g |
sůl | špetka |
vejce | 1 ks |
Náplň: |
tvaroh | 3 ks (750 g) |
zakysaná smetana | 100 g |
vanilkový cukr | 1 balíček |
krupicový cukr | 120 g |
žloutky | 3 ks |
vanilkový pudink | 1 lžíce |
bílk | 3 ks |
sůl | špetka |
Ostružinový přeliv: |
ostružiny | hrnek |
krupicový cukr | 1/4 hrnku |
vanilkový pudink | 1 lžíce |
Postup přípravy:Nazvala bych to jako parodie na cheesecake. Něco jako české tiramisu z tvarohu. Zkrátka "cheesecake" co s tím pravým newyorským nemá kromě vzhledu snad nic společného. Žádné rozdrcené sušenky ani luxusní philadelphie.
A stejně je výborný!
Ze surovin na korpus rukou uhněteme těsto. Mělo by být krásně vláčné (klasické linecké těsto). natlačíme ho do vymazané a vysypané dortové formy až po okraj a dáme zatím do lednice.
Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. V jiné míse ušleháme tvarohy se smetanou, cukrem, pudinkem a žloutky. Nakonec lžící přídáme bílkový sníh a opatrnite promícháme. Pečeme ve vyhřáté
troubě na 170°C cca 1 hodinu.
Ostružinový přeliv:
V rendlíků přivedte k varu ostružiny s cukrem. Mezitím rozšlehejte ve skleničce vanilkový pudink s trochou vody a přidejte k ostružinám. Míchejte další 3 minuty do zhoustnutí a přelijte jím upečený dort.
Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy90 min
Autor:
zavřít okno