Pažitka
Název:

Tvarohový dortík s jahodami


Tvarohový dortík s jahodami


Ingredience:
Korpus:
vanilkové sušenky300 - 350 g
rozpuštěné máslo150 g
Náplň:
tučný tvaroh500 g
pomazánkové máslo150 g
zakysaná smetana100 g
moučkový cukr100 g
žloutky4 ks
vanilkový extrakt1 lžíce
sůl špetka
Na ozdobu:
jahody malá miska
červené dortové želé1/2 sáčku
Postup přípravy:

Počasí je čím dál horší a já konečně přicházím se svým jahodovým receptem. Jsem louda. Určitě jste ho potřebovali tak před týdnem, když jste měli jahody pomalu i v polévce. Naštěstí jich ovšem není tolik zapotřebí. Otrhejte poslední na vlastní zahrádce, vykupte supermarket a pouliční prodejce. Tenhle cheesecake s jahodovou čepičkou je zkrátka k sežrání...

A jestli nemáte jahody, dejte tam třeba borůvky. Když nemáte borůvky, dejte tam maliny. No a jestli nemáte maliny... tak tam nedávejte nic! I tak bude vynikající a jednodušší na přípravu.

  1. Nejdříve je potřeba v mixéru rozdrobit sušenky na pískovitou směs. Já použila hmoždíř (abych si připadala drsně). Rozdrcené sušenky zalijeme tekutým máslem a vytvoříme mírně sypké těsto. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a okraje vymažeme máslem. Těstem rovnoměrně ručně vyplníme formu až do úrovně 1-2 cm pod okrajem. Dáme do lednice ztuhnout.
  2. Všechny ingredience na náplň (žloutky, tvaroh, pomazánkové máslo, zakysanou smetanu, cukr, extrakt a sůl) společně vyšleháme v tekutý krém, který nalijeme do ztuhlého korpusu a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme zhruba 35 minut (max do 40 min), aby byla tvarohová náplň ještě vláčná. Necháme vychladnout a připravíme si červené dortové želé dle návodu na obalu. Zdobíme půlkami omytých jahod a přelijeme želé. Nejlépe chutná vychlazený druhý den. Přeji dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Štěpánka Tučková

    zavřít okno