Pažitka
Název:

Tvarohový koláč


Tvarohový koláč


Ingredience:
Těsto:
polohrubá mouka450 g
rostlinný tuk300 g
cukr3 lžíce
mléko3 - 4 lžíce
žloutky3 ks
rum3 lžíce
kypřící prášek do pečiva1 balíček
Náplň:
měkký tvaroh ve vaničce750 g
vanilkový pudink2 balíčky
změklé máslo50 g
cukr6 lžic
žloutek3 ks
vanilkový cukr2 balíčky
bílky6 ks
Postup přípravy:

U nás doma milujeme tvaroh, který dodá dezertům úžasnou vláčnou chuť. Takže tento koláček máme moc rádi. Výhodou je, že ho lze i obměnit, pokud se použije jiný druh pudingu – mávnutím kouzelného proutku vykouzlíme příchuť, na kterou máme zrovna chuť.

Nejdříve si z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto a rozdělíme jej na dvě části. Z jedné vyválíme placku a pokryjeme jí dno pekáče (nemusí se vymazávat, těsto je dost tučné). Připravíme si náplň. Nejdříve si ušleháme bílky v tuhý sníh, pak ručním šlehačem vyšleháme tvarohovou náplň s ostatními ingrediencemi a nakonec jemně vmícháme sníh z bílků. Směsí potřeme těsto a přikryjeme druhou polovinou těsta vyválenou na placku. Pečeme při 180°C do růžova.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno