Pažitka
Název:

Tvarohový koláč


Tvarohový koláč


Ingredience:
Těsto:
polohrubá mouka450 g
tuk (Hera)300 g
cukr krupice3 lžíce
žloutky3 ks
kypřící prášek do pečiva1 ks
mléko3 - 4 lžíce
rum3 lžíce
Náplň:
měkký tvaroh ve vaničce750 g
pudingový prášek2 ks
cukr krupice6 lžic
žloutek3 ks
změklé máslo50 g
vanilkový cukr2 ks
bílky utřené na sníh6 ks
Postup přípravy:

Mám pro vás tip na dobrotu ke kávičce. Je to maminčin tvarohový koláč, který jsme na půlce plechu ještě natřely s Vendulky oblíbenými povidly. Tento koláč určitě vyzkoušejte, protože je velmi "žravý".

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto a rozdělíme jej na dvě části. Z jedné vyválíme placku a pokryjeme jí dno pekáče (nemusí se vymazávat, těsto je dost tučné). Ručním šlehačem vyšleháme tvarohovou náplň, do které nakonec vmícháme sníh z bílků. Celou směsí potřeme těsto v pekáči a přikryjeme druhou polovinou těsta vyválenou na placku. Pečeme při 180°C do růžova.

VENDY TIP! Pokud chcete koláč obměnit, stačí na tvarohovou náplň natřít třeba povidla!

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno