Pažitka
Název:

Tvarohový koláč s bílou čokoládou pro děti od 2 - 3 let


Tvarohový koláč s bílou čokoládou pro děti od 2 - 3 let


Ingredience:
Tvarohový koláč:
máslo100 g
bílá čokoláda100 g
vejce2 ks
krupicový cukr100 g
kypřící prášek6 g
hladká mouka100 g
tvaroh ve vaničce750 g
Jahodovo-meduňkový přeliv:
jahody300 g
meduňka15 stonků
moučkový cukr nebo libovolný sirup dle chuti
Postup přípravy:

Pekla jsem ho na setkání u pěstitele bylinek. Chtěla jsem něco lehkého, svěžího, letního, něco, co chuť bylinek krásně jemně doplní. Myslím, že se povedlo, a určitě jsem tento koláč nepekla naposledy, je totiž opravdu vynikající.

Ve vodní lázni rozpusťte společně čokoládu a máslo, dobře promíchejte a na chvíli odstavte. Mezitím si vyšlehejte vejce s cukrem do pěny a vmíchejte také rozpuštěnou čokoládu s máslem. Přidejte kypřící prášek a mouku, a závěrem lehce vmíchejte také vaničkový tvaroh. Hotovou směs nalijte na menší plech (rozměry cca 23 x 33 cm) vystlaný pečícím papírem a pečte v troubě při 150°C (horkovzduch) přibližně 30 minut. Poté ještě zvyšte teplotu na 180°C a dopečte dozlatova. Před krájením koláč nechte vychladnout.

Jahody rozmixujte s lístky meduňky, a případně i cukrem nebo sirupem, pokud nemáte vyloženě sladké letní plody. hotový koláč servírujte s tímto přelivem a čerstvým ovocem.

Dětská specifika:

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno