Pažitka
Název:

Tvarohový koláč s borůvkami


Tvarohový koláč s borůvkami


Ingredience:
Těsto:
máslo200 g
cukr3/4 hrnsku
vejce2 ks
hladká mouka2 a 1/2 hrnku
kypřící prášek1/2 sáčku
Náplň:
tvaroh v kostce2 ks
vejce2 ks
cukr2 lžíce
vanilkový pudinkový prášek1 ks
mléka1 hrnek
rozpuštěného másla50 g
Speciální přísada:
velká lžíce rumu
Postup přípravy:

Tvarohový koláč s borůvkami, který je nejen jednoduchý, ale velice chutný. pro originální chuť můžete přidat trošku rumu či dokonce i dobré whiskey.

Máslo si rozmícháme vidličkou s cukrem, přidáme vejce, hladkou mouku s půlkou pytlíku prášku do pečiva. Uhněteme v těsto a necháme odpočinout v lednici. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň.
Tvarohy, cukr, vejce, vanilkový pudinkový prášek, mléko a rozpuštěné máslo...Kdo chce si přidá trochu rumu.
Rozmícháme metlou..Pak si připravíme plech, pečící papír, na to namačkáme těsto, posypeme ovocem a polijeme tvarohovou náplní.
Pečeme asi půl hodinky na 180°C.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Tereza Buranská

    zavřít okno