Pažitka
Název:

Tvarohový koláč s karobem a nektarinkami


Tvarohový koláč s karobem a nektarinkami


Ingredience:
Ingredience:
špaldová mouka (150g špaldové + 100g vícezrnné)250 g
třtinový cukr60 g
máslo100 g
vejce1 ks
karob1 lžíce
prášek do pečiva bez fosfátů2 lžičky
sůl špetka
polotučný tvaroh250 g
med2 lžíce
mléko200 ml
vanilkový pudink1 ks
vejce sušená1 ks
citronová kůra dle chuti
nektarinka3 ks
Postup přípravy:

Koupila jsem balení nektarinek, ale chuťově nebyly moc výrazné. Tak jsem se rozhodla je použít do koláče, kde mi moc dobře posloužily. Zvolila jsem tvarohový koláč s karobem a výsledek byl potěšující. Syn si s chutí přidával a i u manžela měl úspěch. Je to ten typ koláček, který je vděčný a hodí se pro různé ovoce, takže jej můžete dělat často a rozhodně se vám neomrzí.

Nejprve si nachystáme těsto na koláč. Do mísy dáme mouku, cukr, karob, sůl a prášek do pečiva promícháme, přidáme povolené máslo a vejce a vypracujeme těsto. Z hotového těsta kousek oddělíme, vložíme do lednice a necháme si na posypání koláče. Dortovou formu vložíme pečícím papírem, jak dno, tak i po stranách. Těsto do ní rozprostřeme a prsty vytvarujeme dno a cca 1 cm okraje. Těsto pak propícháme vidličkou.

V druhé míse vyšleháme tvaroh s medem, vejcem, mlékem a pudinkem, dochutíme citrónovou kůrou dle chuti. Směs vylijeme na těsto ve formě. Nektarinky oloupeme a nakrájíme na širší plátky a poklademe jimi náplň. Navrch nastrouháme (nadrobíme) zbytek těsta, které jsme si vychladili v ledničce

Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme cca 30 minut, poté troubu vypneme a necháme dojít 5 minut.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno