Pažitka
Název:

Tvarohový medulánek s jahodami


Tvarohový medulánek s jahodami


Ingredience:
Ingredience:
špaldová mouka200 g
mléko250 ml
polotučný tvaroh ve vaničce250 g
máslo150 g
žloutek2 ks
středně velké banány2 ks
med4 lžíce
sůl špetka
jahody6 - 7 ks
Postup přípravy:

Užíváme si s dětmi změnu prostředí a jsme na týden u mých rodičů. Protože nám babička i dědeček chodí do práce, tak jsem jim chtěla s dětmi nachystat něco dobrého k odpolední kávičce. Probrala jsem zásoby, co měla maminka v lednici a ve spíži a podle surovin jsem věděla, že uděláme náš oblíbený tvarohový medulánek. Původní recept jsem dostala od mužovi babičky a s mírnými úpravami jej dělám s oblibou i dnes. Jelikož jsem měla zbytek jahod, tak jsem jimi medulánek vylepšila. Medulánek se mu říká proto, protože se sladí jen medem a banány.

Povolené máslo vyšleháme s medem, přidáme žloutky a tvaroh a opět vyšleháme. Do směsi přidáváme mouku se špetkou soli, mléko a banány (buď rozmačkané, nebo nakrájené) a promícháme do hladkého těsta (nejlépe ručním šlehačem).

Směs nalijeme do vymazané dortové formy, navrch poklademe jahodami nakrájenými na plátky a pečeme na horký vzduch při 180 stupních cca 45 minut. Necháme vychladnout a podáváme samotné nebo, kdo má rád sladší tak pokapané medem (nebo datlovým sirupem).

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno