Pažitka
Název:

Tvarohový Míša s jahodovou dření


Tvarohový Míša s jahodovou dření


Ingredience:
Ingredience:
plnotučný měkký tvaroh1 vanička
smetana ke šlehání 33%250 ml
moučkový cukr dle chuti
velké sladké jahodycca 10 ks
mléčná čokoláda nasekaná na kousky1 tabulka
Postup přípravy:
Tak léto konečně opravdu začalo. Letos si sluníčko dalo na čas, jakoby čekalo až žáci zahodí školní brašny do kouta. Já školáky ještě nemám, ale i tak je pro mě konec školního roku něčím zvláštní. Úplně změní atmosféru, všichni zpomalí, jezdí na výlety, chodí se koupat a snaží se si slunečný čas užít, co jen to jde. Nemáme to jinak, i když místo výletů často obětujeme volný čas práci kolem domu a na zahrádce. Ale chci tomu udělat přítrž a o prázdninách prostě víc relaxovat a bavit se! A k letnímu relaxu neodmyslitelně patří zmrzlina. Já miluji Carte d´Ore, ale nebudu vám lhát, je příšerně drahá, tak si zmrzlinu raději matlám doma sama. Je to levnější a taky se pak můžu čepýřit a říkat si, jak jsem šikovná. Ostatně to já dělám ráda.
 
Včera jsem se pustila do výroby klasických tvarohových Míša nanuků a jahodovou dření. Měla jsem je hotové během chvíle a dětem moc chutnají, tak posílám recept dál, abyste si také mohli pochutnat a zavzpomínat si na dětství. 

K výrobě nanuků potřebuje formičky. Já ty své pořídila už dávno v Ikea. Pořídit se tam ale dají stále a tvořítko na šest nanuků stojí 79,- Kč, to je docela hodně srandy za málo muziky. Jsem s nimi moc spokojená hlavně díky praktickému stojánku, díky kterému se nemusím bát, že by se mi nanuky převrátily a obsah se třeba vylil.  

Tvaroh rozmíchejte s moučkovým cukrem a šlehačku ušlehejte do tuha. V receptu záměrně neuvádím množství moučkového cukru, protože to, jak chcete nanuky sladké, je čistě jen na vás. Já použila cca dvě lžíce, ale šlehačku ani jahody jsem už nedoslazovala.

Tvaroh opatrně spojte s ušlehanou šlehačkou a přimíchejte i kousky čokolády. Jahody rozmixujte do hladka. Do tvoříte nejprve vlijte jahody a na ně opatrně navrstvěte tvarohovou směs. S každým nanukem opatrně klepněte o pracovní desku, abyste dostali pryč vzduchové bublinky.

Takto připravené nanuky hoďte do mrazničky a nechte pořádně zmrznou

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy15 min

Autor:
Barbora Venháčová

    zavřít okno