Pažitka
Název:

Tvarohový "rádoby" cheesecake s banánem


Tvarohový "rádoby" cheesecake s banánem


Ingredience:
Korpus:
krupicový cukr100 g
hladká mouka150 g
kypřící prášek1 sáček
vejce1 ks
Hera100 g
šťáva z citronu1/4 ks
Krém:
máslo100 g
mléko400 ml
nízkotučný tvaroh z vaničky500 g
vejce3 ks
vanilkový pudink1 sáček
cukr krupice150 g
banány3 ks
Na ozdobu:
čokoládová poleva dle potřeby
Postup přípravy:

Včera jsme s kamarádkou potkaly banány v obchodě a přemýšlely, co upéct. V tu chvíli mě napadlo inovovat recept "Tvarohového koláče s citrónovou krustou". Výsledek? Naprosto famózní...

Předehřejeme si troubu na 150 stupňů.

Všechny ingredience na těsto vložíme do mísy a rukou prohněteme, až se nám vytvoří lehce matlavé těsto. Kdyby hodně lepilo, přidáme trošičku mouky. Hotové vložíme do lednice.

Poté vezmeme suroviny na krém. Nejprve rozpustíme máslo v mikrovlnné troubě nebo na sporáku úplně do tekuta. Banány si vidličkou rozčvachtáme. Pak do misky přidáme zbylé ingredience i s banánem a vyšleháme, dokud se nespojí veškeré ingredience.

Vezmeme těsto z ledničky a do předem vystlané dortové formy pečícím papírem rozložíme těsto. Pokud máte nepřilnavý povrch, tak nemusíte použít pečící papír.
Pokud lepí těsto, lze to udělat tak, že si vždy ruku lehce namočíte a těsto posouváte do stran, až se rozloží, po stranách na výšku bude cca 2 cm.

Pak vezeme krém a nalijeme ho do formy na těsto.

Celé vložíme do trouby a pečeme cca 45 min na 150 stupňů, dokud vršek není lehce hnědý. Necháme pořádně vychladit, nejlépe přes noc v ledničce.

Nakonec potřeme vrch čokoládovou polevou.

Dobrou chuť :)

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Kateřina Kuranova - Smooth cooking

    zavřít okno