Těsto: | |
máslo | 125 g |
vejce | 1 ks |
kypřící prášek do pečiva | 1/2 balíčku |
cukr moučka | 4 lžíce |
polohrubá mouka | 1 hrnek |
nastrouhaná citronová kůra | dle chuti |
Tvarohová směs: | |
měkký tvaroh | 2 ks |
mléko | 1/2 hrnku |
rozpuštěné máslo | 1/4 hrnku |
vejce | 1 ks |
vanilínový cukr | 2 ks |
vanilkový pudingový prášek | 1 ks |
cukr | 3/4 hrnku |
V dnešní době je moderní cheesecake, ale už naše babičky dělaly Tvarožník. Je tedy bez sušenek, ale chuť je výborná. Vyzkoušejte ho a určitě si ho zamilujete.
Veškeré ingredience na těsto smícháme v míse. Koláčovou nebo dortovou formu vymažeme máslem a těsto do ní napěchujeme a vytáhneme až k okraji formy.
Na těsto nalijeme tvarohovou směs (včetně pudingového prášku, puding nevaříme), kterou předem vyšleháme ručním mixerem z uvedených ingrediencí. Tvarožník pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi hodinu.
Podrobné info: