Pažitka
Název:

Tvarožník


Tvarožník


Ingredience:
Těsto:
máslo125 g
vejce1 ks
kypřící prášek do pečiva1/2 balíčku
cukr moučka4 lžíce
polohrubá mouka1 hrnek
nastrouhaná citronová kůra dle chuti
Tvarohová směs:
měkký tvaroh2 ks
mléko1/2 hrnku
rozpuštěné máslo1/4 hrnku
vejce1 ks
vanilínový cukr2 ks
vanilkový pudingový prášek1 ks
cukr3/4 hrnku
Postup přípravy:

V dnešní době je moderní cheesecake, ale už naše babičky dělaly Tvarožník. Je tedy bez sušenek, ale chuť je výborná. Vyzkoušejte ho a určitě si ho zamilujete.

Veškeré ingredience na těsto smícháme v míse. Koláčovou nebo dortovou formu vymažeme máslem a těsto do ní napěchujeme a vytáhneme až k okraji formy.

Na těsto nalijeme tvarohovou směs (včetně pudingového prášku, puding nevaříme), kterou předem vyšleháme ručním mixerem z uvedených ingrediencí. Tvarožník pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi hodinu.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno