Ingredience: | |
Olomoucké tvarůžky | 300 g |
18% zakysaná smetana | 200 ml |
menší cibule | 1 ks |
česnek | 2 stroužky |
drcený kmín | dle chuti |
sladká mletá paprika | dle chuti |
lístky petrželky | na ozdobu |
Tvarůžkový odér moc příjemný není, ale různé pomazánky jsou velmi lahodné. Vyzkoušejte kombinaci tvarůžků a zakysané smetany.
Tvarůžky nakrájíme na menší kousky.
V hlubší uzavíratelné nádobě je promícháme se smetanou, uzavřeme víčkem a necháme 24 hodin odpočívat na kuchyňské lince.
Poté je důkladně rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, promícháme a necháme vychladit.
Namazané na čerstvém pečivu lehce posypeme kmínem a paprikou a ozdobíme lístky petrželky.
Podrobné info: