Pažitka
Název:

Tvarůžkový tataráček


Tvarůžkový tataráček


Ingredience:
Ingredience:
tvarůžky10 ks
změklé máslo50 g
malá ibulka1 ks
drcený kmín1/2 lžičky
sladká mletá paprika1 lžička
hočice1 lžička
sůl špetka
mleté chilli špetka
Postup přípravy:

U nás doma máme moc rádi tvarůžky. Naložené v pivní marinádě, tvarůžkový tataráček, jen tak na chleba s máslem a nebo nejlépe zapečené v bramboráku. 

Dneska pro vás mám recept na ten tataráček nebo pomazánku chcete-li. 

Receptů na tuto variantu je mnoho, mně však chutná tento, je jemný a hodí se jak na opečenou topinku tak jen k zelenině či k rustikální bagetě.

1. Tvarůžky nakrájíme najemno a spolu s měkkým máslem je rozmícháme v misce, klidně si pomožte vidličkou a trochu je pomačkejte. 

2. Poté do misky přidáme nadrobno nasekanou malou cibulku. 

3. Tataráček okořeníme, přidáme lžičku  plnotučné hořčice a pořádně promícháme. Pro zvýraznění pikantní chuti můžete do receptu použít pažitku.

4. Podáváme k opečené topince, bagetě či k zeleninovému salátku.

Olomoucké tvarůžky jsou zrajícím sýrem vyrobeným z netučného kyselého tvarohu. Mají zcela ojedinělou pikantní chuť, typickou vůni, povrch se zlatožlutým mazem a soudržnou poloměkkou až měkkou konzistencí s patrným světlejším jádrem. Při výrobě se nepoužívají geneticky modifikované suroviny. Vyrábějí se bez přídavku syřidel, barviv, aromat a stabilizátorů. Mají nízkou energetickou hodnotu a obsahují plnohodnotné bílkoviny a vápník.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Dominika R. Scholzová

    zavřít okno