Ingredience: | |
tvarůžky | 10 ks |
změklé máslo | 50 g |
malá ibulka | 1 ks |
drcený kmín | 1/2 lžičky |
sladká mletá paprika | 1 lžička |
hočice | 1 lžička |
sůl | špetka |
mleté chilli | špetka |
U nás doma máme moc rádi tvarůžky. Naložené v pivní marinádě, tvarůžkový tataráček, jen tak na chleba s máslem a nebo nejlépe zapečené v bramboráku.
Dneska pro vás mám recept na ten tataráček nebo pomazánku chcete-li.
Receptů na tuto variantu je mnoho, mně však chutná tento, je jemný a hodí se jak na opečenou topinku tak jen k zelenině či k rustikální bagetě.
1. Tvarůžky nakrájíme najemno a spolu s měkkým máslem je rozmícháme v misce, klidně si pomožte vidličkou a trochu je pomačkejte.
2. Poté do misky přidáme nadrobno nasekanou malou cibulku.
3. Tataráček okořeníme, přidáme lžičku plnotučné hořčice a pořádně promícháme. Pro zvýraznění pikantní chuti můžete do receptu použít pažitku.
4. Podáváme k opečené topince, bagetě či k zeleninovému salátku.
Olomoucké tvarůžky jsou zrajícím sýrem vyrobeným z netučného kyselého tvarohu. Mají zcela ojedinělou pikantní chuť, typickou vůni, povrch se zlatožlutým mazem a soudržnou poloměkkou až měkkou konzistencí s patrným světlejším jádrem. Při výrobě se nepoužívají geneticky modifikované suroviny. Vyrábějí se bez přídavku syřidel, barviv, aromat a stabilizátorů. Mají nízkou energetickou hodnotu a obsahují plnohodnotné bílkoviny a vápník.
Podrobné info: