Ingredience: | |
cukr | 300 ml |
voda | 400 ml |
velký citron | 2 ks |
čerstvý tymián | plná hrst |
Cítím v kostech, že léto je tady a s ním čas zahrádek a limonád. Mojí láskou loňského léta byla limonáda okurková. Ta má ale letos zdatnou konkurentku a to v podobě limonády tymiánové. K její přípravě potřebujete tymiánový sirup. Jeho výroba není složitá, a omamnou vůni tymiánu si pak můžete dopřát kdykoliv.
Vodu s tymiánem a cukrem přivedete do varu a vaříte tak dlouho, dokud se cca 1/3 vody nevyvaří. Do cukrového sirupu přidáte šťávu z obou citrónů a stáhnete z plotny.
Sirup přefiltrujete přes cedník nebo gázu a necháte vychladit.
Vychlazený sirup skladujte v lednici.
Výroba limonády je pak otázkou vteřiny. Do sklenice dejte led, několik koleček citronu a snítek čerstvého tymiánu, přidejte sirup dle chuti a dolijte čistou, nebo perlivou vodou.
Podrobné info: