Pažitka
Název:

Tymiánové kuře s pečenou zeleninou a cizrnou


Tymiánové kuře s pečenou zeleninou a cizrnou


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa2 ks
cizrna1/2 plechovky
lilek kousek
cuketa kousek
velká rajčata, spařená, bez slupky4 ks
paprika1 ks
vařená kukuřice1 ks
cibule1 ks
česnek2 stroužky
čerstvý tymián dle chuti
čerstvé oregano dle chuti
červená paprika dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Po víkendu doma bugr a nic k jídlu. Pro takové situace je výborný nadstandard vlastní zahrádky a sousedů. S Eli jsme si vyběhly pro rajčata, papriky, cuketu, lilek cibuli, česnek a bylinky a rychle vše naházely do pekáčku a vrhly se na uklízení.

Napřed si cuketu a lilek nakrájím na malé kostičky, které osolím a nechám vypotit. Mezitím nakrojím rajčata, spařím a oloupu. Osušenou cuketu a lilek dám do pekáčku, přidám nakrájená rajčata, papriku, cibuli 2 celé stroužky česneku (nekrájím), čerstvé bylinky, cizrnu a rozkrájenou kukuřici. Osolím, opepřím, přidám trošičku červené papriky a podleji troškou vody. Nahoru posadím dvě osolená a okořeněná kuřecí prsa a dám do trouby na 200°C cca 40 minut. Kuře polévám 3 šťávou, ať není suché. Podáváno s rýží.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Terezie Mojžíšová

    zavřít okno