Pažitka
Název:

Uzená krkovice s kysaným zelím s jablky a karlovarským knedlíkem


Uzená krkovice s kysaným zelím s jablky a karlovarským knedlíkem


Ingredience:
Maso:
uzená krkovice800 g
cibule dle chuti
sádlo nebo máslo dle potřeby
Knedlík:
hrubá mouka300 g
pečivo (tmavý toustový chléb)600 g
sůl špetka
sekaná petrželka hrst
mléko450 ml
mušátový květ špetka
vejce3 - 4 ks
Zelí:
domácí kysané zelí1 velký kelímek
jablka2 ks
cukr dle chuti
Postup přípravy:

Nedalo mi to a chtěla jsem si vyzkoušet karlovarský knedlík s uzeným a zelím. Chutnalo nám to moc. Druhý den jsem již uvařila klasický knedlík.

Postup na knedlíky: 

Tmavé pečivo nakrájíme na kostičky a necháme proschnout, takto připravené kostičky navlhčíme mlékem, vejce si rozdělíme na žloutky a bílky, do žloutků přidáme mléko, špetku muškátového květu, sůl, mouku a vytvoříme hladké lité těstíčko.

Do nakrájených kostiček přidáme nasekanou čerstvou petrželku, těstíčko, lehce vše promícháme, na konec opravdu opatrně vmícháme sníh z ušlehaných bílků.

Připravené knedlíkové těsto tvarujeme pomocí potravinářské folie do tvaru knedlíku. Folii na několika místech propíchneme opatrně vidličkou.

Karlovarské knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme zhruba 18-20 minut.

Postup na uzené maso: 

Uzené maso vaříme v tlakovém hrnci a pak dáme na pár minut s pekáčkem do rozehřáté trouby nebo maso dáme orestovat jen na pánev. Posypeme cibulí a pokrájíme máslo (sádlo) podle každého. Pečeme krátce dozlatova. Podáváme s knedlíkem a zelím.

Postup na zelí: 

Domácí sudové zelí podusíme s jablky a přidáme cukr. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno