Ingredience: | |
uzené kuřecí čtvrtky | 2 ks |
velké cibule nakrájené na tenké půlměcíčky | 3 ks |
česnek nakrájený na plátky | 2 sroužky |
olej | 2 lžíce |
slanina nakrájená na proužky | 150 g |
vývar | 150 ml |
mletý pepř | špetka |
nakrájená nať česneku nebo cibule | dle chuti |
Pokud holdujete cibuli, jistě vás potěší tento recept, ve kterém je ji opravdu hodně.
V papiňáku (tlakovém hrnci) na rozehřátém oleji osmažíme do zlatavé barvy slaninu. Poté ji z hrnce vybereme a odložíme stranou.
Do rozehřátého tuku v hrnci dáme nakrájený česnek a cibule, promícháme a restujeme 5minut. Poté přidáme osmaženou slaninu, pepř, nať, kuřecí čtvrtky a zalijeme vývarem.
Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na mírném plameni 5 minut.
Po ochlazení hrnec otevřeme a můžeme podávat. Na přílohu se hodí šťouchané brambory, nebo rýže.
Pokud potřebujete 4porce, klidně do hrnce přidejte o dva kousky masa víc. Maso může být i přes sebe.
Podrobné info: