Pažitka
Název:

Uzené kuřecí čtvrtky na cibuli


Uzené kuřecí čtvrtky na cibuli


Ingredience:
Ingredience:
uzené kuřecí čtvrtky2 ks
velké cibule nakrájené na tenké půlměcíčky3 ks
česnek nakrájený na plátky2 sroužky
olej2 lžíce
slanina nakrájená na proužky150 g
vývar150 ml
mletý pepř špetka
nakrájená nať česneku nebo cibule dle chuti
Postup přípravy:

Pokud holdujete cibuli, jistě vás potěší tento recept, ve kterém je ji opravdu hodně.

V papiňáku (tlakovém hrnci) na rozehřátém oleji osmažíme do zlatavé barvy slaninu. Poté ji z hrnce vybereme a odložíme stranou.
Do rozehřátého tuku v hrnci dáme nakrájený česnek a cibule, promícháme a restujeme 5minut. Poté přidáme osmaženou slaninu, pepř, nať, kuřecí čtvrtky a zalijeme vývarem.
Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na mírném plameni 5 minut. 
Po ochlazení hrnec otevřeme a můžeme podávat. Na přílohu se hodí šťouchané brambory, nebo rýže.

Pokud potřebujete 4porce, klidně do hrnce přidejte o dva kousky masa víc. Maso může být i přes sebe.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno