Ingredience: | |
uzená kuřecí stehna | 2 ks |
anglická slanina | 150 g |
olej | 2 lžíce |
máslo | 1 lžíce |
středně velká cibule | 1 ks |
česnek | 4 stroužky |
celer | 2 řapíky |
zeleninový gelový bujon (nebo domácí zeleninový či kuřecí vývar) | dle potřeby |
voda | 150 ml |
smetana na vaření či šlehání | 200 ml |
hladká mouka | 1 lžíce |
feferonka Spicy Gold (Exclusive Efko) | 4 ks |
čerstvé majoránkové lístky | hrst |
Majoránka patří neodmyslitelně k české kuchyni, ale v kombinaci s kuřecím masem a těstovinou byste ji asi moc nečekali. Naopak! Chutná to skvěle.
Do větší pánve nalijeme olej, rozpálíme a přihodíme na kostičky nakrájenou slaninu a kůži z kuřete. Vyškvaříme dokřupava. Přidáme najemno nasekanou cibuli, česnek a feferonky. Restujeme dosklovata. Maso obereme od kosti a překrájíme na velikost sousta. Přidáme do pánve, promícháme. Vmícháme bujon z vajíčka nebo vlastní. Pokud máme gelový, přidáme cca 150 ml vody a necháme asi 10 minu provařit. Řapíky celeru pokrájíme na proužky a šup s němi do pánve. Ve smetaně rozmícháme mouku a vlijeme do pánve. Provaříme cca 10 minut. Úplně nakonec přidáme najemno nakrájené majoránkové lístky. Zjemníme máslem. Podle chuti dosolíme. Já nesolila, slané to bylo akorát.
Vhodnou a skvěle ladící přílohou byly čerstvé tortellini con formaggi.