Pažitka
Název:

Uzené kuřecí kousky v pikantní majoránkové omáčce


Uzené kuřecí kousky v pikantní majoránkové omáčce


Ingredience:
Ingredience:
uzená kuřecí stehna2 ks
anglická slanina150 g
olej2 lžíce
máslo1 lžíce
středně velká cibule1 ks
česnek4 stroužky
celer2 řapíky
zeleninový gelový bujon (nebo domácí zeleninový či kuřecí vývar) dle potřeby
voda150 ml
smetana na vaření či šlehání200 ml
hladká mouka1 lžíce
feferonka Spicy Gold (Exclusive Efko)4 ks
čerstvé majoránkové lístky hrst
Postup přípravy:

Majoránka patří neodmyslitelně k české kuchyni, ale v kombinaci s kuřecím masem a těstovinou byste ji asi moc nečekali. Naopak! Chutná to skvěle.

Do větší pánve nalijeme olej, rozpálíme a přihodíme na kostičky nakrájenou slaninu a kůži z kuřete. Vyškvaříme dokřupava. Přidáme najemno nasekanou cibuli, česnek a feferonky. Restujeme dosklovata. Maso obereme od kosti a překrájíme na velikost sousta. Přidáme do pánve, promícháme. Vmícháme bujon z vajíčka nebo vlastní. Pokud máme gelový, přidáme cca 150 ml vody a necháme asi 10 minu provařit. Řapíky celeru pokrájíme na proužky a šup s němi do pánve. Ve smetaně rozmícháme mouku a vlijeme do pánve. Provaříme cca 10 minut. Úplně nakonec přidáme najemno nakrájené majoránkové lístky. Zjemníme máslem. Podle chuti dosolíme. Já nesolila, slané to bylo akorát.
Vhodnou a skvěle ladící přílohou byly čerstvé tortellini con formaggi.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno