Pažitka
Název:

Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci


Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci


Ingredience:
Ingredience:
uzené vepřové koleno s kostí1 ks (cca 1,5 kg)
černé pivo300 ml
kuličky červeného rybízu200 g
rybízová marmeláda3 lžíce
zázvor nastrouhaný najemno1 lžíce
granulovaný česnek2 lžičky
máslo1 plátek (2 cm)
Postup přípravy:

Pokud v mrazáku najdete z léta ještě zbytky rybízu, můžete jej použít do omáčky k vepřovému koleni. Spojení masa, rybízu, černého piva a zázvoru je opravdu moc dobré.

Do kameninové nádoby pomalého hrnce dáme pivo, rybíz, marmeládu, zázvor a česnek a vše vařečkou promícháme.
Koleno opláchneme, přidáme do hrnce, přiklopíme poklicí, nastavíme II.stupeň a vaříme 5hodin. 
Poté měkké koleno vytáhneme, vykostíme a naporcujeme.
Šťávu z hrnce přelijeme do kastrůlku a prudkým varem zredukujeme na hustější omáčku, kterou zjemníme plátkem másla.
Na přílohu se hodí bramborový knedlík, nebo noky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno